Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

România devine atractivă pentru companiile indiene care vor să investească în domeniul agroalimentar

pasari-4
România devine atractivă pentru companiile indiene care vor să investească în domeniul agroalimentar, au spus reprezentanţii IBS Synergies care au discutat luni cu Alexandru Năstase, secretar de stat al Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat (DISPPP).

Partea indiană, reprezentată de Abhinav Singh Bindra preşedintele companiei IBS Synergies, jucător internaţional în domeniul agro-alimentar, şi Desh Bir Singh Bhullar, coordonatorul proiectului în România, şi-a exprimat intenţia de a implementa o investiţie greenfield de 150 milioane de dolari în domeniul avicol, cu impact social semnificativ prin crearea a peste 500 de locuri de muncă.
Compania îşi propune realizarea unui proiect de investiţii integrat, ce presupune asigurarea întregului lanţ tehnologic, inclusiv construirea unui incubator, a unei unităţi de procesare a furajelor şi a unui abator, până la etapa finală de comercializare.
“Pe parcursul întâlnirii, reprezentanţii companiei indiene au subliniat atractivitatea României pentru dezvoltarea de proiecte investiţionale în domeniul agroalimentar, mai ales în contextul unui parcurs economic favorabil cum este cel actual”, se arată într-un comunicat al DISPPP.
Partea română a prezentat avantajele competitive de ţară şi cele mai recente evoluţii ale climatului investiţional autohton, cu accent pe rezultatele macroeconomice pozitive
şi schemele de ajutor de stat prin care Guvernul României sprijină dezvoltarea proiectelor investiţionale.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus