Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Timiş: Cramele Recaş vor avea cea mai modernă linie de îmbuteliere din Europa

vin-2
Cramele Recaş vor avea cea mai modernă linie de îmbuteliere din Europa, prin care îşi va dubla capacitatea, de la 4.000 de butelii pe oră la 8.000 pe oră, ajungând până la circa 19 milioane de litri de vin anual.

“Este o linie de îmbuteliere care a fost deja contractată în Italia, va fi cu o capacitate de circa 8.000 de butelii pe oră, de o modernitate extraordinară. De altfel, credem că atunci când va fi montată, la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, va fi cea mai modernă din Europa. Este o linie de care noi avem foarte mare nevoie pentru că cea veche pe care o avem în utilizare în această perioadă este bună, dar capacitatea este foarte mică, la circa 4.000 de butelii pe oră şi nu mai face faţă necesităţilor pe care le are firma”, a declarat luni Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaş.
În luna mai, vinul Solo Quinta produs la Recaş a câştigat Medalia de aur de la Bruxelles, fiind desemnat astfel cel mai bun vin alb din concursul la care au participat 8.000 de producători şi a avut un juriu de 150 de specialişti.

“Vinul este compus din cinci soiuri, care încap într-o sticlă mică, dar care face loc unor caractere puternice - Muscat Ottonel, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Fetească Neagră. Este un vin foarte catifelat şi cu un post-gust de lungă durată. Este un vin ce are 13 volume alcool, pe care-l punem la masă doar alături de mâncăruri alese şi în momente în care dorim să ne desfătăm”, precizează oenologul Marius Paşca.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus