Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

APIA: Solicitarea ajutorului de stat pentru poliţele de asigurare pentru culturile înfiinţate în primăvară, până pe 31 octombrie

camp-4
Cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare pentru culturile înfiinţate în primăvara anului 2014, plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi, de hamei şi de vii, cu excepţia soiurilor de struguri pentru vin care beneficiază de sprijin se pot depune până în data de 31 octombrie, inclusiv, informează, marţi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare beneficiarilor şi reprezintă o cotă procentuală din costul primelor de asigurare plătite de producătorii agricoli. Beneficiarii pot obţine ajutoare de 70% pentru poliţele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale şi de 50% pentru poliţele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomenele meteorologice nefavorabile ce pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum şi a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestări parazitare.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt întreprinderile mici şi mijlocii care desfăşoară activitate în domeniul producţiei agricole primare, definite conform Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.
Cererea de solicitare a ajutorului pentru plata primelor de asigurare - culturi agricole va fi însoţită de copia cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2014, înregistrată la APIA, din care rezultă structura culturilor agricole. Cererile se depun la centrul judeţean APIA pe raza căruia este situată exploataţia agricolă pentru care se solicită ajutorul de stat.
Beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus