Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Comisia Europeană alocă 500 milioane de euro pentru a-i ajuta pe agricultorii europeni

fermieripecamp
Comisia Europeană (CE) va aloca încă 500 milioane de euro (553 milioane de dolari) pentru a ajuta fermierii să facă faţă preţurilor scăzute, în special în sectorul produselor lactate, afectat de renunţarea la cotele de producţie şi de embargoul introdus de Rusia, transmite Reuters.

Pachetul de măsuri a fost prezentat luni, la consiliul miniştrilor Agriculturii care are loc la Bruxelles.
Acesta include în principal un plan de 150 milioane de euro, menit să-i stimuleze pe producători să-şi diminueze producţia de lapte, cu scopul de a ajusta oferta la nivelul cererii şi a permite preţurilor să-şi revină, şi subvenţii de 350 de milioane de euro, care vor veni pe lângă ajutoarele alocate statelor membre. În acest mod, CE îşi va dubla sprijinul acordat fermierilor.
Planul de urgenţă în valoare de 500 de milioane de euro, anunţat în luna septembrie a anului trecut, nu a fost suficient pentru a-i ajuta pe agricultorii europeni. Aceşti sunt afectaţi de scăderea preţurilor la carnea de porc şi lapte, în urma renunţării la cotele de producţie la lapte, modificarea dietei, încetinirea cererii chineze şi embargoul introdus de Rusia.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus