Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS îşi va restructura operaţiunile de vânzări din Scandinavia

claas-combine-1
CLAAS, unul dintre liderii mondiali din domeniul mașinilor agricole, îşi restructurează operaţiunile de vânzări din ţările scandinave Danemarca, Norvegia şi Suedia şi întrerupe relaţiile cu partenerul de vânzări precedent din această regiune, Lantmännen.

Lantmännen este un partener vechi de vânzări al CLAAS în Suedia, Danemarca şi Norvegia. Lantmännen a informat că va înceta vânzările de utilaje agricole în Danemarca şi Norvegia şi că va continua această activitate la scară mică doar în Suedia. În plus, Lantmännen se va concentra în Suedia pe mărcile Valtra, Fendt şi MF ale Agco.

Din acest motiv, CLAAS va restructura operaţiunile de vânzări din aceste trei ţări. CLAAS activează pe piaţa din Scandinavia de câteva decenii, iar în prezent este lider de piaţă în segmentul tehnologiei de recoltare şi un furnizor important de tractoare. „Obiectivul nostru este ca pe viitor să ne ocupăm şi mai bine de piaţa scandinavă şi să continuăm să îmbunătăţim serviciile şi să ne creştem cota de piaţă. Vedem foarte mult potenţial pe această piaţă în anii următori, mai ales în segmentul tractoarelor”, afirmă Jens Skifter, director regional CLAAS.

„Toate cele trei ţări sunt pieţe importante pentru utilajele agricole CLAAS şi sunt pieţe pe care dorim să creştem. Modificările structurale continue din cadrul sectorului agricol şi volatilitatea pieţei de produse agricole constituie provocări pentru operaţiunile de vânzări de utilaje agricole, care afectează atât producătorii, cât şi partenerii de vânzări. Problemele financiare rezultate pe partea de vânzări pot fi soluţionate doar pe plan intern, de către partenerii de vânzări. Suntem foarte bine reprezentaţi în Danemarca şi Norvegia de către o serie de dealeri privaţi. Acum vom depune eforturi pentru a consolida relaţia cu aceşti parteneri”, afirmă Uwe Lütkeschümer, preşedinte regional CLAAS, comentând decizia.

Contractele existente între Lantmännen şi CLAAS referitoare la Danemarca şi Suedia rămân în vigoare până la sfârşitul anului 2018 şi nu vor mai fi reînnoite. Ambele părţi vor coopera la fel ca până acum, până la expirarea contractului. Toate serviciile de vânzări şi operaţiunile de service vor fi furnizate în cele trei ţări prin intermediul structurilor existente în regiune.

„Dorim să profităm de această ocazie pentru a mulţumi tuturor angajaţilor Lantmännen, precum şi dealerilor privaţi din Norvegia şi Danemarca, pentru colaborarea de lungă durată, încununată de succes. Vom lucra pentru a identifica rapid o soluţie viabilă pentru comercializarea tehnologiilor CLAAS în Scandinavia, crescând în acelaşi timp gradul de satisfacţie a clienţilor noştri în ceea ce priveşte consultanţa şi serviciile şi vom continua cu implementarea strategiei de succes privind parteneriatele exclusive. În acelaşi timp, suntem dedicaţi pe deplin colaborării noastre de succes cu dealerii privaţi. Clienţii CLAAS din Danemarca, Suedia şi Norvegia pot conta în continuare pe CLAAS în calitate de partener local puternic, pentru furnizarea de utilaje agricole profesionale şi servicii competente”, ne asigură Jens Skifter, director regional CLAAS.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus