Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Guvernul a aprobat alocarea a 254 milioane lei pentru plata subvenţiilor la motorină, aferentă trimestrelor I şi II

motorina
Guvernul a aprobat marţi, printr-o hotărâre, alocarea sumei de 254 de milioane de lei pentru plăţile subvenţiei la motorină către fermieri, aferente trimestrelor I şi II din anul 2015.

"Odată cu Hotărârea de Guvern de astăzi, privind motorina pe care o vom subvenţiona în continuare, probabil că imediat ce va fi publicată, vom începe plăţile către beneficiari, pentru cei care au depus dosare, astfel încât să primească această subvenţie pentru motorină pentru trimestrul I şi II din anul 2015. Valoarea cumulată a ajutoarelor pe care le acordăm este de 254 de milioane de lei, după ce am plătit deja, aferent trimestrului IV din 2014, 162 de milioane de lei", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a adăugat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu ministrul de Finanţe şi cu premierul, la rectificarea bugetară de vineri Ministerul Agriculturii va beneficia de o sumă suplimentară de 106 milioane de lei, bani care vor merge către cei care vor depune cerere pentru subvenţia la motorină aferentă trimestrului III din anul 2015.
"Aici vorbim despre circa 13.500 de beneficiari, persoane juridice, pentru că ei sunt eligibili pentru această plată, care îşi vor primi în perioada imediat următoare subvenţiile pentru trimestrul I şi II şi vor putea depune cererea pentru trimestrul III", a completat ministrul Agriculturii.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus