Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Olt: Grâul, recoltat pe mai mult de 90% din suprafaţă; producţie de 3.200 kg/ha

grau-8
Recoltarea grâului în judeţul Olt se apropie de final, potrivit şefului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Dan Bărăgan, care a menţionat că producţia medie depăşeşte 3.000 de kilograme pe hectar, însă au fost şi fermieri care au obţinut numai 2.200 kilograme la hectar.

Grâul a fost recoltat pe o suprafaţă de peste 110.000 de hectare, din suprafaţa totală de 120.000 de hectare, cele mai mari producţii fiind în zona de sud a judeţului şi cele mai mici în partea nordică.
"În nordul judeţului producţia de grâu a fost mai mică şi la gospodăriile populaţiei a fost în unele cazuri şi de 2.200 kilograme pe hectar. La nivel de judeţ, în medie producţia de grâu la hectar este de peste trei mii de tone pe hectar, undeva la 3.100 - 3.200 kilograme pe hectar. Fermele mari, formele asociative, au obţinut producţii peste medie", a precizat şeful DAJ Olt.
Preţul grâului îi nemulţumeşte pe fermieri, deoarece este la nivelul de anul trecut, respectiv între 0,65 lei pe kilogram şi 0,72 lei pe kilogram, în timp ce costurile au fost mult mai ridicate.
Anul trecut producţia medie de grâu la hectar a fost de 3.300 de kilograme.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus