Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Botoşani: Porumbul, cea mai mare pondere în culturile însămânţate în această primăvară

porumb-4
Porumbul pentru boabe are cea mai mare pondere în totalul culturilor însămânţate în primăvara anului 2016 în judeţul Botoşani, a anunţat, luni, în şedinţa Colegiului prefectural, directorul Direcţiei pentru Agricultură, Cristian Delibaş.

Potrivit acestuia, suprafaţa însămânţată în campania agricolă din primăvara acestui an totalizează 224.135 de hectare, iar dintre acestea, 100.317 hectare, adică 44,76%, sunt însămânţate cu porumb.
A doua cultură pentru care au optat fermierii din Botoşani este cea a plantelor de nutreţ, care reprezintă 15,14% din totalul culturilor constituite în primăvară. Practic, plantele de nutreţ au fost însămânţate pe 33.924 hectare.
De asemenea, o pondere importantă (14,32%) o are cultura de floarea soarelui, care a fost însămânţată pe 32.100 de hectare.
Directorul Direcţiei pentru Agricultură susţine că datele statistice arată “orientarea producătorilor agricoli spre culturi care vor deveni surse financiare constante, ca urmare a cererii lor în industria de procesare”.
În ceea ce priveşte culturile agricole însămânţate în toamna trecută, grâul are ponderea cea mai mare, cu 28.988 hectare.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus