Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Suntem preocupaţi de situaţia zonelor afectate de secetă

daniel-constantin-4
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că guvernul este preocupat de situaţia zonelor agricole afectate de secetă, analizând posibilitatea unor intervenţii financiare în funcţie de dimensiunile pagubelor.

"Suntem foarte preocupaţi faţă de ce se întâmplă în anumite zone cu pagubele care ar putea exista ca urmare a secetei, avem astfel de situaţii, comisiile care funcţionează pe lângă primării analizează situaţia şi, dacă va fi cazul, în zonele respective încercăm să intervenim cu o formă de sprijin în funcţie de dimensiunea pagubei", a afirmat Daniel Constantin.
În context, Constantin a precizat că fermierii români vor realiza şi anul acesta exporturi de cereale, precizând, totodată, că nu se poate pronunţa asupra producţiei, până la finalul campaniei de recoltare.
"Cu siguranţă, România va exporta cereale în acest an, însă deocamdată e greu de estimat în acest moment nivelul producţiei. Am avut un angajament în faţa fermierilor şi voi putea da nivelul producţiei când se va încheia campania de recoltare, pentru că a mă pronunţa acum ar putea influenţa preţul cerealelor", a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii s-a aflat marţi în judeţul Maramureş la o acţiune de prezentare a PNDR 2014-2020, care vizează mai multe judeţe din ţară.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus