Euroferma emisiune de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Informații utile
Stacks Image 130
Vremea
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
Caussade Semences
BASF
Naturevo
Nufarm
Limagrain Romania
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 15:00.
Sâmbăta la ora 10:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Stacks Image 139
Emisiuni 2016
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 137
Emisiuni 2015

Euroferma veselă, partea 1

Data difuzării: 27 decembrie 2015
Emisiune-46---Euroferma-vesela-1
Tema: Tradiția pe care am inaugurat-o cu patru ani în urmă, de a încheia anul cu o ediție veselă a emisiunii Euroferma, continuă și în acest an. Ne face plăcere că săptămână de săptămână ne-ați primit în casele dumneavoastră și că ați pus Euroferma pe podiumul emisiunilor de specialitate agricolă. Vă mulțumim și vă invităm să cunoașteți o parte din partenerii noștri altfel decât îi vedeți zi de zi: oamenii dincolo de afaceri. Vă vor descreți frunțile la final de an Ioan Enoiu, Radu Luigi, Iulia Cristea, Alexandra Strugari, Gavrilă Tuchiluș, Bogdan Cohuț, Robert Băicoianu, Maria Cîrjă, Vicențiu Cremeneanu, Gabriela Rizescu, Lucian Buzdugan. La mulți ani!

Motive de mândrie

Data difuzării: 20 decembrie 2015
Emisiune-45---Motive-de-mandrie
Tema: Se spune că dacă nu ai sădit un pom, nu ai construit o casă și nu ai crescut un copil, ai trăit degeaba.
De acceea, atunci când am întâlnit fermieri români care au înființat o pădure de salcâm și au contruit o casă Domnului, acestea am considerat noi a fi adevărate motive de mândrie. Știm că este important ce faci pentru tine și pentru ai tăi, dar e mai important ce lași generațiilor următoare. Vă invit să faceți cunoștință cu oameni adevărați, Gheorghe Bunescu și Constantin Oțelea - fermieri.
În ultima parte vă invit la decernarea premiilor pentru performanță - premiile Top Agribusiness - acordate de USMVB, un eveniment cu sprijinul mai multor companii din domeniul agricol.

Să fii fermier!

Data difuzării: 13 decembrie 2015
Emisiune-44---Sa-fii-fermier
Tema: Timp de un an am adunat răpunsul la o singură întrebare, la care mulți am reflectat: care este cea mai importantă meserie din lume? Am învățat că raspunsul este: să fii fermier! Ne-au răspuns acestui demers Mircea Chetrone, Lothar Kriszun, Dan Corbuț, Lucian Buzdugan, Jorg Polzin, Gheorghe Țuțuianu, Ionuț Lungoci, Daniel Gheordunescu, Cristinel Brânză, Gheorghe Brînzei, Constantin Oțelea, Costică Bancea, Relu Ciobotă și Petre Constantin. Cu plecăciune închinăm această ediție fermierilor care își respectă meseria și care ne respectă pe noi toți muritorii planetei.

Bilanțuri și împliniri

Data difuzării: 6 decembrie 2015
Emisiune-43---Bilanturi-si-impliniri
Tema: Finalul de an aduce momente de bucurie și de analiză. Pentru Adama, anul acesta a venit cu împlinirea unui an de la schimbarea brandului. Florin Constantin, Dimitris Drisis și Constantin Soare ne-au descris peisajul în care se află astăzi compania, la peste 25 de ani de prezență în România. Emisiunea este completată cu analiza a două piețe agricole, a semințelor și a mecanicii, realizate de George Aldescu și Radu Luigi.

Al cincilea element

Data difuzării: 29 noiembrie 2015
Emisiune-42---Al-cincilea-element
Tema: La începutul lumii întunericul era pretutindeni. Dumnezeu a creat elementele primordiale: aer, apa, foc și pământ. Acestea toate au fost folosite de oameni pentru a se dezvolta, pentru a face agricultură. BASF a adus un al cincilea element pentru cultivatorii de viță de vie: Vivando. Acest al cincilea element va fi folosit pentru protejarea viei de făinare. Ne-au explicat cum funcționeaza acest produs Robert Băicoianu - specialist culturi horticole al BASF, Marian Ion - directorul Institutului de Cercetare Vitivinicol Valea Călugărească, și agronomii Ionel Tun și Vasile Lungu.

La firul ierbii

Data difuzării: 22 noiembrie 2015
Emisiune-41----La-firul-ierbii
Tema: Toamna se apropie de sfârșit și cât timp a fost vreme plăcută ne-am interesat de sănătatea culturilor de toamnă: grâu și rapiță. Ne-au răspuns la provocare Ioan Enoiu, director general Naturevo, George Aldescu - director general Saaten Union și Maria Cîrjã, director marketing DuPont Pioneer. În plus, Pioneer ne-a anunțat modificări ale măsurilor de siguranță a calității seminței pe care o pun în piață.

Euroferma la Agritechnica

Data difuzării: 15 noiembrie 2015
Emisiune-40---Euroferma-la-Agritechnica
Tema: O dată la doi ani, toată suflarea mecanică a lumii agricole se adună la Hanovra să convingă fermierii că produsele lor sunt cele mai bune. Emisiunea Euroferma a fost și ea prezentă, alături de partenerul Claas și a realizat o ediție împreună cu Radu Luigi, director comercial și de marketing al subsidiarei din România, fermierii Liviu Mereuță și Costică Bancea. Cel mai impresionant lucru pe care l-am surprins a fost vizita viitoarei generații de agronomi sau tehniciei români, vizita a 90 de studenți la USAMV, însoțiți de profesorul universitar Daniela Crețu.

Schimbare de culoare

Data difuzării: 8 noiembrie 2015
Emisiune-39---Schimbare-de-culoare
Tema: Piața agricolă a primit de curând un nou jucător în lumea mecanică: Deutz Fahr. Lucrul nu este de mirare, pentru că brandul era cunoscut fermierilor. Schimbarea constă în dealerul care face acest lucru de la 1 ianuarie 2016: NHR Agropartners. Am realizat interviuri cu conducerea Agropartners, Monika Puiu și Florin Neacșu dar și cu directorul comercial pentru Europa al producătorului Same Deutz Fahr, Reiner Morgenstern. Veți afla din răspunsurile lor care este viitorul pentru cei care dețin vechile culori comercializate, dar și care este gama adusă în România.

Are țăranul, are toată lumea!

Data difuzării: 25 octombrie 2015
Emisiune-38---Are-taranul,-are-toata-lumea
Tema: Am continuat această ediție a emisiunii cu spumoasa întâlnire în câmp a doi titani agronomi: Constantin Vasilică și Lucian Buzdugan. Nu am intervenit cu nimic în montaj, nu am adăugat imagini suplimentare pentru că jocul de atitudini și cuvinte este mai plin de semnificații. Partea a doua a emisiunii, vă aduce în exclusivitate ca subiect în România, tema nematozilor benefici ca soluție biologică pentru tratarea dăunatorilor pentru o gamă largă de culturi horticole. Alături de specialiștii BASF, Graeme Gowling și Mike Finney, am dezbătut acest subiect necunoscut fermierilor români.

Încredere în viitor

Data difuzării: 18 octombrie 2015
Emisiune-37---Incredere-in-viitor
Tema: O afacere în general are nevoie de niște resurse. Toate marile companii recunosc că oamenii sunt cei mai importanți. Cred cu tărie că agricultura este cea mai mult legată de această resursă. Probabil că acesta a fost motorul care l-a făcut pe producătorul italiano-german Same Deutz Fahr să aleagă ca unic distribuitor în Romania compania NHR Agropartners, care își încheie colaborarea cu brandul New Holland. Ne-au convins de acest lucru cei trei intervievați: Monika Puiu – director general NHR Agropartners, Peter Weigl – reprezentant VAIT și Rainer Morgenstern – director comercial pentru Europa al grupului SDF. Ca și cum aceasta nu ar fi fost de ajuns, în partea a doua, ne bucurăm de o spumoasă întâlnire între doi agronomi de renume: Lucian Buzdugan și profesorul Constantin Vasilică, în care primul a jucat rolul de reporter al emisiunii Euroferma.

În pas cu tehnologia

Data difuzării: 11 octombrie 2015
Emisiune-36---In-pas-cu-tehnologia
Tema: Am continuat emisiunea precedentă începută cu discuții despre nutriția plantelor, cu detalii despre utilizarea coerentă a azotului lichid prin interviurile realizate cu fermierul Florea Zdrafcu, Lajos Vass, directorul tehnic al Azomureș și profesorul Mihai Rusu dela USAMV Cluj Napoca. Partea a doua a emisiunii am dedicat-o utilajelor agricole pentru că am avut un motiv foarte întemeiat: lansarea pe piața românească a tractorului Claas Atos. Evenimentul a avut loc lângă Călărași, ocazie cu care am stat de vorbă cu Cristian Orozan, directorul de vânzări al dealerului Proagroservice și inginerul mecanic Lucian Marcu al fermei Aldis AP.

Nutriția plantelor

Data difuzării: 4 octombrie 2015
Emisiune-35---Nutritia-plantelor
Tema: Vom repeta mereu acest mesaj: cartarea terenurilor vă va ajuta să folosiți mai eficient îngrășămintele și să aveți profit mai mare. Nu sunt vorbe mari, sunt realități din fermele unor profesioniști pe care i-am intâlnit la Deveselu: fermierii Florea Zdrafcu și Vicențiu Cremeneanu, care este și președintele distribuitorului național Alcedo. Aceștia au venit să întărească ceea ce directorul tehnnic al Azomureș, Lajos Vass, a spus despre ureea granulată și despre utilizarea rațională a îngrășămintelor. În plus, profesorul Mihai Rusu de la USAMV Cluj a explicat modalitatea de asimilare a diverselor elemente nutritive pentru a nu fi tentați să utilizați cantități mari de îngrășăminte și pesticide.

Școala de la Neamț

Data difuzării: 27 septembrie 2015
Emisiune-34---Scoala-de-la-Neamt
Tema: Cred că toată lumea știe și este invidioasă pe ceea ce realizează în câmp compania TCE Trei Brazi de la Neamț, în ferma de la Zănești. La un eveniment realizat de Pioneer, pentru genetica de porumb, l-am surprins pe Lucian Buzdugan încântându-se de ceea ce au realizat inginerii agronomi într-un an foarte secetos. De aceleași probleme meteorologice și efectele secetei am discutat și cu fermierul Adrian Alexa și am închis emisiunea cu interviurile realizate cu Maria Cîrjă, director marketing DuPont Pioneer România și Roxana Pastuhov, responsabil marketing DuPont România.

Puterea agriculturii

Data difuzării: 20 septembrie 2015
Emisiune-33---Puterea-agriculturii
Tema: Mereu am fost fascinați de fermierii profesioniști și profitabili. Și de această dată am întâlnit un astfel de fermier. La intrarea în Alexandria se înalță mândre niște silozuri de cereale, semn că acolo trebuie să fie un fermier iscusit. Așa și este Constantin Oțelea în ograda căruia am găsit o gamă variată de utilaje ale companiei Claas. Ne-a mărturisit: sunt fun Claas! Am surprins de asemenea încântarea cu care lucrează cu cel mai nou tractor al sau, Xerion 4500. Apoi, am încheiat emisiunea cu o invitație pentru fermierii crescători de animale, la expoziția de la Clermont Ferent, Sommet de l’elevage.

Dedicați agriculturii

Data difuzării: 13 septembrie 2015
Emisiune-32---Dedicati-agriculturii
Tema: La Diosig am întâlnit oameni dedicați agriculturii. La “Ziua porumbului” organizată de Agroind Cauaceu, Agrotex și Promat am fost încantați să găsim oameni care știu să facă performanță în agricultură dar să se și destindă după un an complicat agronomic. Am surprins prin vocea inginerilor agronomi ai celor trei co-organizatori detalii despre tehnologiile folosite și dificultățile pe care le-au întâmpinat în acest an: Mihai Budai, Jolta Radu și Marian Coniac. Am desăvârșit emisiunea cu interviurile despre partea de protecția plantelor și hrana acestora, alături de Daliana Ast, director tehnic Nufarm și Ovidiu Maior, director de marketing Azomureș.

Să fie prune, partea 2

Data difuzării: 6 septembrie 2015
Emisiune-31---Sa-fie-prune,-partea-2
Tema: La Institutul de la Mărăcineni s-au reunit fermierii pomicultori interesați de pruni. Alături de specialiștii de la Adama, Călin Baciu și Dimitrios Drisis am aflat secrete ale unei culturi de pruni curate și profitabile. Fermierul Gheorghe Voica a împărtășit din experiența sa de o viață, iar consultantul Mihai Ciobanu a încercat să deschidă apetitul pentru accesarea de fonduri europene pentru pomicultură.

Să fie prune!

Data difuzării: 30 august 2015
Emisiune-30---Sa-fie-prune
Tema: La Institutul de la Mărăcineni s-au reunit fermierii pomicultori interesați de pruni. Alături de specialiștii de la Adama, Călin Baciu și Dimitrios Drisis am aflat secrete ale unei culturi de pruni curate și profitabile. Fermierul Gheorghe Voica a împărtășit din experiența sa de o viață, iar consultantul Mihai Ciobanu a încercat să deschidă apetitul pentru accesarea de fonduri europene pentru pomicultură.

Performanță și tradiție, partea 2

Data difuzării: 23 august 2015
Emisiune-29---Performanta-si-traditie-partea-2
Tema: Această ediție a emisiunii EUROFERMA continuă subiectul început săptămâna trecută alături de fermierul Gheorghe Țuțuianu. De această dată, accentul este pus pe partea de tehnologie mecanică dar nu lipsesc informațiile despre genetica Caussade Semences prin vocea lui Tudor Baki (director regional Caussade) și Andrei Mihailov (director executiv Prutul SA). În partea a doua vă propunem un interviu cu Maria Cîrjă, director marketing DuPont Pioneeer, care vă provoacă să semănați rapiță în orice condiții. În final, Bogdan Pintilie, direcor tehnic al Prutul SA, punctează cei mai importanți pași pentru obținerea unor culturi profitabile la rapiță și cereale.

Performanță și tradiție

Data difuzării: 16 august 2015
Emisiune-28---Performanta-si-traditie
Tema: În fiecare an, compania Caussade Semences organizează centrele de excelență pentru culturile de porumb și floarea soarelui. Și în acest an am vizitat câmpurile fermierului Gheorghe Țuțuianu, unde s-a desfășurat evenimentul și am aflat de la Tudor Baki, director regional al Caussade, care a fost interesul fermierilor care au vizitat platforma. În oglindă, am discutat cu unul dintre cei mai importanți distribuitori naționali, Prutul S.A., despre necesitatea unor abordări echilibrate în ceea ce privește prețurile cerealelor. Ne-au răspuns întrebărilor, Andrei Mihailov, directorul executiv al Prutul S.A. și Bogdan Pintilie, directorul tehnic al aceleiași companii.

Primii în inima ta

Data difuzării: 26 iulie 2015
Emisiune-27----Primii-in-inima-ta
Tema: Sfârșitul lunii iulie este momentul încheierii recoltării grâului. De acest moment a profitat ServClass pentru a face o demonstrație de utilaje pe care le aduc în piață: tractoare și combine Claas, implemente Lemken, Amazone și Maschio Gaspardo. Alături de mulți fermieri am participat la recoltatul grâului și la discuirea terenului iar gazda, Cătălin Gruia, director al dealerului Claas amintit, ne-a oferit un interviu despre marea familie pe care o construiește alături de fermieri. Fermierul Brânzei Gheorghe pe care l-am descoperit pe câmpul de lângă Oreavu, ne-a declarat pasiunea dumnealui pentru pământ și utilajele Claas. În încheiere, prin vocea Iuliei Cristea, director de marketing Caussade Semences, vă invităm să vizitați platformele tehnologice ale “geneticii care face diferența”.

Vinul bun din via sănătoasă

Data difuzării: 19 iulie 2015
Emisiune-26---Vinul-bun-din-via-sanatoasa
Tema: Se spune că un vin bun începe din vie. Ne-am convins de acest lucru la vizita făcută la Castelul Bolovanu împreună cu partenerii nostri, Adrian Ionescu director tehnic Nufarm și fermierul Ilarie Prioteasa, unde am descoperit soluții de protecție a viei până la degustarea de către consumator.

Pomul bun și omul bun

Data difuzării: 12 iulie 2015
Emisiune-25---Pomul-bun-si-omul-bun
Tema: Două reportaje într-o singură emisiune în care pomicultorul are cuvântul. Primul în ferma domnului Valentin Barbu din județul Brăila, la invitația domnului Ioan Enoiu tehnologul de la NaturEvo, am găsit aici o livadă cum nu sunt multe în țara asta și care ne-a încântat pe deplin. Un om cu comerțul în sânge, dar cu sufletul “în pomi”. O plantație pomicolă în care s-a investit mult în plase antigrindină, în instalații prin picurare, în tehnologie, și toate astea în mâna unei singure familii. Alături de ei se află mereu echipa NaturEvo, un parteneriat ce durează de mult timp și în care se văd roadele și la propriu și la figurat. Al doilea reportaj a avut loc la Mărăcineni, alături de echipa BASF, tot printre împătimiții de pomicultură.

Chimia agriculturii

Data difuzării: 5 iulie 2015
Emisiune-24---Chimia-agriculturii
Tema: Atracția între persoane se numește și chimie. Asta cred că a reușit, în acest an, să realizeze BASF prin caravana Agroconnect pe care a realizat-o. Alături de directorul de marketing, Mircea Chetrone, am analizat stadiul culturilor și portofoliul pe care compania îl arată fermierilor printr-un concept unic – orașul agriculturii, în care au fost aduși împreună furnizori de inputuri, mecanică și servicii necesare fermierilor. Partea a doua a emisiunii rămâne tot în sfera chimiei, dar de această dată cu accente pe partea de nutriție și fertilizanți pentru plante. Alături de Lajos Vass, directorul tehnic al Azomureș și Daliana Ast, directorul de vânzări al Nufarm, am vorbit despre noutățile pentru culturile cerealiere.

Actualitatea agricolă

Data difuzării: 28 iunie 2015
Emisiune-23---Actualitatea-agricola
Tema: Pentru prima oară am fost în vizită la o fabrică producătoare de anvelope agricole. În Cehia, compania Mitas a lansat de curând o nouă gamă de anvelope premium care sunt destinate tractoarelor de capacitate mare. Am realizat un interviu cu directorul de marketing, Andrew Mabin, care dorește să abordeze piața românească prin plasarea propriei forțe de vânzări aici. În partea a doua a emisiunii am surprins mai multe puncte de vedere asupra aceleași realități: depunerea dosarelor pentru subvenție. Ne-au fost alături fermierul Petre Constantin din Brăila și președintele LAPAR, Laurențiu Baciu.

Experiență și profesionalism

Data difuzării: 21 iunie 2015
Emisiune-22---Experienta-si-profesionalism
Tema: În fiecare an, Insula Mare a Brăilei este un loc de întâlnire a profesioniștilor din industria agricolă. Anul acesta am vrut să punem accent pe omul care organizează zi de zi activitatea în Insulă – Lucian Buzdugan. De această dată, am surprins câteva lucruri făcute altfel față de obicei: densitate mai mare la porumb, tipul de lucrare a solului pentru grâu, tratamente speciale pentru rapiță, îngrijire minuțioasă pentru soia convențională. Toate acestea au fost încununate de experiențele DuPont și Dupont Pioneer ale căror opinii le-am surprins din vocea lui Vasile Iosif și Maria Cîrjă, încântarea lui Eugen Popa pentru împărtășirea din secretele Insulei și Viorel Tabără, un om care cunoaște Insula de o viață.

Careul de ași

Data difuzării: 14 iunie 2015
Emisiune-21---Careul-de-asi
Tema: Această emisiune este despre oameni care câștigă din agricultură. Putem spune că fermirul Daniel Gheordunescu din Mereni, Constanta, a avut în acest an, în lupta sa cu condițiile meteo și instabilitatea câștigurior din domeniu, o mână bună, un careu de ași.
Asul de treflă – furnizorul de semințe Caussade Semences , a înfrumusețat terenurile prin genetica semințelor de rapiță, floarea-soarelui, porumb și cereale păioase. Iulia Cristea a făcut introducerea emisiunii Euroferma, la care s-au alăturat: Veronica Ciucă și Bogdan Vasii reprezentanții asului de pică, compania Adama fiind cea care a avut grijă ca toate culturile înființate să rămână sănătoase și demne de admirat.
Ovidiu Maior reprezentant al asului de caro – Azomureș, producătorul românesc de îngrășăminte, dornic să revină în atenția fermierilor români, ne aduce la zi cu întâmplările din ultima vreme de la fabrica din Târgul Mureș. Așa aflăm că în decembrie, va intra pe piață prima tranșă de uree granulată, produsa de Azomureș.
Pentru ca totul să fie complet, iar careul pe deplin eficient, aveam nevoie de un achizitor iar acesta a fost asul de inimă roșie – inimoasa echipă Ameropa.
Concluziile se trag din inteviul cu Ionuț Lungoci reprezentant al Cooperativei Dobrogea Sud. Asocierea este și va fi mereu profitabilă.

Recomandări pentru cereale

Data difuzării: 31 mai 2015
Emisiune-20---Recomandari-pentru-cereale
Tema: Luna mai este un moment crucial pentru producția de cereale păioase. Indiferent că vorbim despre grâu sau orz, cele mai răspândite culturi din câmp, tehnologiile corecte și la timp sunt cele care fac diferența între pierdere și rentabilitate. Astfel, am realizat câteva interviuri cu specialiști în cereale păioase: Ioan Enoiu, directorul general Naturevo, intervine cu soluții împotriva tripșilor, făinării și melcilor, în timp ce Ion Lăpădătescu, directorul general Limagrain, vorbește despre semințele certificate de calitate și potențialul de producție. Ca verigă finală, ne-am gândit la depozitare și vânzare, parte pe care am abordat-o alături de Bogdan Pintilie, director tehnic al Prutul SA. Și ca să fie deplină emisiunea l-am vizitat în câmp pe fermierul Gheorghe Țuțuianu, un renumit perfecționist.

Prospețime zi de zi, partea 2

Data difuzării: 24 mai 2015
Emisiune-19---Prospetime-zi-de-zi,-partea-2
Tema: Poate că subdomeniul cel mai volatil din agricultură este legumicultura. Volatil atât din punctul de vedere al rezistenței mărfii la raft dar și din punctul de vedere al prețului către cumpărător. Acestea am remarcat că sunt și cele mai mari probleme în interviurile realizate cu legumicultori din județele Galați și Ilfov – Grigore Petre și Gheorghe Vlad. Soluții tehnice ale producătorului australiano-japonez Nufarm au fost oferite de Daliana Ast, director de vânzări Nufarm, iar Ioan Enoiu, directorul general Naturevo ne-a vorbit despre efectele grindinei și soluțiile de refacerea a plantelor post traumatic.

Prospețime zi de zi, partea 1

Data difuzării: 17 mai 2015
Emisiune-18---Prospetime-zi-de-zi-1
Tema: Poate că subdomeniul cel mai volatil din agricultură este legumicultura. Volatil atât din punctul de vedere al rezistenței mărfii la raft dar și din punctul de vedere al prețului către cumpărător. Acestea am remarcat că sunt și cele mai mari probleme în interviurile realizate cu legumicultori din județele Giurgiu și Ilfov – Gheorghe Vlad, Gigel Pantofaru și Nicolae Mihail, cu ocazia unui eveniment susținut de Nufarm în bazinul legumicol Vidra. Soluții tehnice din aria bio au fost prezentate de Adrian Ionescu, directorul tehnic al companiei, pe când date despre producătorul australiano-japonez ne-a oferit Daliana Ast, director de vânzări Nufarm.

Recolte din plin

Data difuzării: 10 mai 2015
Emisiune-17---Recolte-din-plin
Tema: Pentru lumea mecanică se pare că a venit momentul unei segmentări teritoriale foarte amănunțite din moment ce de mai bine de un an participăm la o suită de inaugurări de sedii ale celor mai renumite mărci din lume. Acum a venit momentul celor de la NHR Agropartners să se mute în casa nouă, mai aproape de fermierii din județul Călărași. Cu această ocazie am stat de vorba cu Monika Puiu, directorul general NHR Agropartners, Florin Neacșu, directorul adjunct al aceleași companii și cu doi fermieri din zonă, Ștefan Marin și Gurlui Gheorghe.

La aniversare

Data difuzării: 3 mai 2015
Emisiune-16---La-aniversare
Tema: Longevitatea unor companii fac ca mediul economic să fie mai stabil. Așa am gândit atunci când am realizat cele două materiale care compun ediția aceasta. Am găsit în piatț agricolă românească două companii care au rezistat timpului și au ajuns branduri importante: Alcedo și Adama. Ele au în comun o istorie de aproximativ 25 de ani, ani în care piața economică și cea agricolă au suferit transformari majore. Am purtat aceeași discutie atât cu președintele Alcedo, Vicențiu Cremeneanu, cât și cu country manager-ul Adama Agricultural Solutions, Dimitrios Drisis, în dorința de a afla o istorie, o continuitate, rezultate economice și planuri de viitor.

Profesioniștii

Data difuzării: 26 aprilie 2015
Emisiune-15---Profesionistii
Tema: Această ediție a emisiunii vă aduce în prim plan o discuție serioasă, dar prietenească, între doi profesioniști ai culturii de porumb: Grigore Petre și Constantin Bazon. Am vorbit despre rezistența la erbidice și despre tipurile de lucrări ale solului pentru cultura porumbului. Am prefațat emisiunea cu un interviu realizat cu directorul general al IPSO Agricultură, Arnaud van Strien, cu ocazia deschiderii noului sediu de la Mogoșoaia.

Sărbătoarea Mierii 2015, partea 2

Data difuzării: 19 aprilie 2015
Emisiune-14---Sarbatoarea-Mierii-2015,-partea-2
Tema: Fiecare primăvară începe cu Sărbătoarea Mierii de la Blaj. Emisiunea Euroferma a început în același timp cu târgul mierii din inima Transilvaniei, motiv pentru care am văzut cum s-a dezvoltat această manifestare de la câteva standuri la o întrunire a 20 de țări care roiesc în jurul albinelor. Am discutat despre situația apicultorilor, despre consumul de miere, despre tehnologii noi pentru stupi cu organizatorii Alina Mateș Ochiș și Victor Mateș, primarul Blajului – Gheorghe Rotar, Melania Ciufudean – apicultor, Mihai Grama și Iuliu Lungu.

Sărbătoarea Mierii 2015, partea 1

Data difuzării: 12 aprilie 2015
Emisiune-13---Sarbatoarea-Mierii-2015
Tema: Fiecare primăvară începe cu Sărbătoarea Mierii de la Blaj. Emisiunea Euroferma a început în același timp cu târgul mierii din inima Transilvaniei, motiv pentru care am văzut cum s-a dezvoltat această manifestare de la câteva standuri la o întrunire a 20 de țări care roiesc în jurul albinelor. Am discutat despre situația apicultorilor, despre consumul de miere, despre tehnologii noi pentru stupi cu organizatorii Alina Mateș Ochiș și Victor Mateș, primarul Blajului – Gheorghe Rotar, Melania Ciufudean – apicultor, Mihai Grama și Iuliu Lungu.

Floarea soarelui, de la început

Data difuzării: 5 aprilie 2015
Emisiune-12---Floarea-soarelui,-de-la-inceput
Tema: Mai sunt puține zile și începe semănatul florii soarelui. Ne-am gândit să abordăm această cultură la momentul startului culturii din punctul de vedere al calității seminței, al tratamentelor care trebuie făcute dar și cum veți putea valorifica cultura. Au fost alături de noi în acest demers Ionuț Liviu Lăpădătescu, directorul general al Limagrain România, Mircea Chetrone, directorul de marketing al BASF și Bogdan Pintilie, directorul tehnic al Prutul SA.

Lecția de pomicultură

Data difuzării: 29 martie 2015
Emisiune-11---Lectia-de-pomicultura
Tema: Începutul fiecărei primăveri este dat de momentul efectuării tăierilor pomilor fructiferi. Am surprins pentru dumneavoastră o adevarată lecție de pomicultură la Institutul de Pomicultură de la Valul lui Traian, unde am participat la tăierile pentru speciile piersic și cais. Specialiștii institutului, în frunte cu directorul acestuia, Ionuț Caplan, însoțiți de specialiștii în tratamente fitosanitare ai Adama au fost protagoniștii acesti lecții deschise la care au participat pomicultori din județele învecinate. Ne-au explicat pe îndelete tehnologia tăierilor și planul de tratamente Călin Baciu, director culturi horticole al Adama, și Constantin Soare, directorul de vânzări al Adama.

Inovația, motorul viitorului

Data difuzării: 22 martie 2015
Emisiune-10---Inovatia,-motorul-viitorului
Tema: Stim, pare propagandistic când spunem că inovația este motorul viitorului. Poate pentru că este prea des folosită această sintagma, chiar și atunci când nu prea merită. Dar în aceasta emisiune EUROFERMA credem că expresia are sensul ei deplin. Din lumea tractoarelor am desprins un motiv extrem de puternic: singura medalie de aur a târgului de la Paris, SIMA, a fost acordată companiei Claas pentru inovația adusă cabinei tractorului Arion 400. Despre aceasta ne-a vorbit directorul responsabil de divizia de tractoare a companiei, Johannes Weisbrodt. Despre partea de testare a performanțelor tractoarelor Claas am realizat un interviu cu directorul responsabil de realizarea testelor și validarea noilor tractoare, Christophe Perge, iar despre noutățile combinei Tucano pentru acest an cu Christian Schulte, directorul responsabil de combine al producătorului german. În partea a doua a emisiunii, tot inovația ne-a împins să vă aducem în atenție descoperirile cercetării și practicii companiei Naturevo, pentru hrănirea și sănătatea plantelor, prin vocea lui Ioan Enoiu, directorul general, și Florin Lazăr, directorul tehnic.

Campanie nouă, produse noi

Data difuzării: 15 martie 2015
Emisiune-9---Campania-noua,-produse-noi
Tema: La începutul unei noi campanii agricole ne-am gândit să strângem într-o singură emisiune noutățile sezonului pentru fiecare componentă a agriculturii specific culturii de porumb. Aveți prin vocea lui Ion Liviu Lăpădătescu, director general Limagrain România, avantajele semințelor certificate și de calitate, prin vocea lui Mircea Chetrone, director de marketing BASF, cele mai potrivite tratamente pentru porumb iar fermierul Constantin Manta vine să întărească cele prezentate anterior. În încheierea emisiunii, partea mecanică este susținută de Lothar Kriszun, președintele boardului Claas, prin prezentarea celei mai noi investiții a grupului german.

Creștem împreună

Data difuzării: 1 martie 2015
Emisiune-8---Crestem-impreuna
Tema: Această ediție a emisiunii EUROFERMA are o privire de ansamblu înainte de demararea unei noi campanii agricole. Astfel am realizat câteva interviuri pe întregul lanț tehnologic: sămânță prin vocea lui Ion Liviu Lăpădătescu - director Limagrain Central Europe, tratamentele fitosanitare prin vocea Veronicăi Ciucă – director de marketing Adama Agricultural Solutions și partea mecanică prin vocea Monikăi Puiu – director general NHR Agroparteners.

Profit net în agrobusiness

Data difuzării: 22 februarie 2015
Emisiune-7---Profit-net-in-agrobusiness
Tema: Am spus-o de mai multe ori și o vom repeta: emisiunea EUROFERMA a crescut împreună cu agricultura românească. Am găsit un nou exemplu care vine să susțină această afirmație a noastră. Distribuitorul NetAgro a organizat de curând la Sinaia un eveniment de prezentare a ofertei pentru anul agricol, ocazie cu care cele două creiere ale afacerii, Dragoș Paraschivoiu și Bogdan Cohuț au exprimat planurile de viitor și modalitatea de abordare a pieței. Emisiunea e completată de un interviu cu proprietarul unei fitofarmacii din comuna Vidra, Doina Lazăr și câțiva din tinerii angajați ai companiei NetAgro.

Albine vs neonicotinoide

Data difuzării: 15 februarie 2015
Emisiune-6---Albine-vs-neonicotinoide
Tema: Cea mai mare problemă înainte de a începe o nouă campanie agricolă este cea a semințelor și a tratamentelor cu care sunt acestea pregătite. Din acest punct de vedere am adunat timp de un an impresiiile fermierilor și reprezentanților companiilor de inputuri despre efectul neonicotinoidelor asupra albinelor. Concluzia e una singură: pentru România, tratamentul la sămânța de porumb și floarea soarelui este obligatoriu cu clasa amintită. Ne-au fost alături în acest demers Vicențiu Cremeneanu – președinte Alcedo, Ioan Enoiu – director general Naturevo, Nicoleta Roiban – director general Agroexpert și fermierii Cristinel Brânză, Arnaud Perrein, Ștefan Constantin și arhicunoscutul Lucian Buzdugan.

Schimbări climatice în agricultură

Data difuzării: 8 februarie 2015
Emisiune-5---Schimbari-climatice-in-agricultura
Tema: Deja nu mai este o noutate pentru nimeni că de ani buni schimbările climatice își fac rostul și pe terenurile românești. La fel ca orice boală, are efecte care pot fi combătute cu succes dacă sunt înțelese cauzele. Ne-au descifrat aceste lucruri domnii Ioan Enoiu, director general Naturevo, profesorul Ion Săvulescu și Vasile Iosif, director general DuPont România.

Marea adunare a fermierilor

Data difuzării: 1 februarie 2015
Emisiune-4---Marea-adunare-a-fermierilor
Tema: Pe data de 22 ianuarie s-a strigat marea adunare a fermierilor și distribuitorilor de către Pioneer și Dupont, la Brașov în inima țării. Au răspuns prezent sute de fermieri și distribuitori și au fost recompensați cu noutăți din portofoliu pentru semințe și trei produse noi aduse de Dupont din laboratorele de cercetare, așa cum îi stă bine companiei ce poartă ca logo MIRACLE OF SCIENCE. Am surprins toate acestea prin vocea doamnei Maria Cîrjă, Vasile Iosif, Ion Săvulescu, Vittorio Agostinelli – reprezentant pentru Europa de est a companiei Pioneer, dar și mărturii ale fermierilor Cristinel Brânză și Grigore Petre.

Parteneriat durabil

Data difuzării: 25 ianuarie 2015
Emisiune-3---Parteneriat-durabil
Tema: Începutul de an nu înseamnă privitul pe fereastră la ninsoarea de afară. Pentru profesioniști înseamnă începutul pregătirilor pentru un nou an agricol prin participarea la seminarii organizate de distribuitori și de companiile producătoare de semințe și pesticide. Cu mândrie, am ponit la drum spre primul simpozion de acest fel din zona Galați, alături de partenerul nostru Prutul SA dar și de partenerul de termen lung al fermierilor. Am dezbătut probleme grele – prețurile inputurilor, prețul recoltelor, fonduri europene, subvenția la motorină – împreună cu Claudiu Spiridonescu, director național de vânzări regiunea nord pentru Prutul SA, Bogdan Pintilie – director tehnic al aceluiași distribuitor național, și cu fermierii Ion Groza, Ion Bujor, Lucian Buzdugan, Grigore Petre, Cristinel Brânză, Victor Ungureanu.

Bilanțuri și speranțe noi

Data difuzării: 18 ianuarie 2015
Emisiune-2---Bilanturi-si-sperante-noi
Tema: Această ediție a emisiunii vă aduce în atenție noutățile sfârșitului de an 2014: lansarea unui nou produs al companiei Belchim - Samson, apariția unui nou jucător pe piața distribuției de utilaje agricole - GEA și împlinirea a 40 de ani de producție a noii game de Same Explorer. Ne-au fost alături Mauro Frola, Andreea Gobo, Daniel Tabacu.

Secretele unui fermier profesionist

Data difuzării: 11 ianuarie 2015
Emisiune-1-2015---Secretele-unui-fermier-profesionist
Tema: Cultura dublă începe să nu mai fie o noutate absolută. Fermierii îndrăzneți și foarte tehnici se încumetă, în funcție de condițiile de peste an, să înființeze cultura dublă. Nu este prima oară când venim cu exemplul fermierului Țuțuianu. De această dată subiectul nostru este dubla cultură de floarea soarelui. Și dacă vă spunem că cea de a doua cultură a fost floarea soarelui high oleică de la Caussade, cred că interesul dumneavoastră va fi și mai mare.
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145