Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

AFIR: Fondurile europene alocate în sesiunea 2018 pentru dezvoltarea fermelor mici au fost epuizate

euro-6
Fondurile europene nerambursabile alocate în sesiunea 2018 prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pentru dezvoltarea fermelor mici, respectiv 47,79 milioane de euro, au fost epuizate înainte de data închiderii sesiunii, în condiţiile în care solicitările pentru finanţare au fost de două ori mai mari, a anunţat, luni, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

AFIR a primit online 6.372 de solicitări de finanţare în valoare totală de 95,58 milioane euro, iar alocarea financiară stabilită pentru sesiunea anuală 2018 a submăsurii 6.3 'Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici' a fost de 47,79 milioane euro.
Sesiunea de primire a cererilor de finanţare a fermelor mici fost deschisă pe 1 august 2018 şi avea prevăzut ca termen limită de depunere data de 31 decembrie 2018.
"Subliniez faptul că toate activităţile pe care solicitantul se angajează să le efectueze prin Planul de afaceri sunt obligatorii, pentru menţinerea sprijinului acordat, pe toată perioada Contractului de finanţare, respectiv perioada de implementare şi de monitorizare a investiţiei finanţate prin PNDR 2020. Am reuşit până acum să acordăm sprijin financiar pentru mai mult de 25.700 de mici fermieri, care au solicitat finanţări de peste 160 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor exploataţii agricole. Valoarea plăţilor efectuate până în prezent acestor fermieri este de aproximativ 123 milioane de euro", a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei.
Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2020, în cazul atingerii plafonului stabilit de 200% din alocarea disponibilă, sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat, înainte de termenul limită.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus