Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

ANIF va reabilita cu 9,2 milioane de lei sistemul de irigaţii din Amenajarea Terasa Viziru, judeţul Brăila

irigatii-2
Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va reabilita cu 9,2 milioane de lei infrastructura principală a sistemului de irigaţii din Amenajarea Terasa Viziru, judeţul Brăila, termenul de finalizare fiind de 12 luni, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

"Reabilitarea infrastructurii principale a sistemului de irigaţii din Amenajarea Terasa Viziru, judeţul Brăila, a început în luna septembrie a acestui an. Proiectul, prevăzut prin Planul Naţional de Irigaţii, se realizează de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, sursa de finanţare fiind asigurată de către Guvernul României. Valoarea totală a investiţiei este de 9.236.412 lei", precizează MADR în comunicatul.
Prin acest proiect se vor reabilita un număr de 5 canale de irigaţii din care 1 canal principal şi 4 canale de distribuţie ce asigură apa pentru un număr de 21 Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii. Suprafaţa irigată în acest an în Amenajarea de irigaţii Terasa Viziru a fost de 46.000 hectare.
Potrivit sursei citate, până la această dată, au fost finalizate lucrările de terasamente (prin eliberarea de vegetaţie ierboasă şi arbuşti a cunetei, curăţarea canalului de depuneri, demontarea dalelor şi concasarea lor, recalibrarea secţiunii de scurgere şi finisarea suprafeţelor) aferente canalelor CD 6A în lungime de 655 metri şi CD 3A în lungime de 1.195 metri. Canalul CD 6A a fost impermeabilizat cu folie PVC şi dalat cu beton armat turnat în câmp continuu, conform Proiectului Tehnic de Execuţie.
Întregul proiect are o durată de execuţie de 12 luni, dar luând în considerare stadiul avansat al lucrărilor, se estimează că alte 3 canale de irigaţii să fie finalizate până la începerea campaniei de irigaţii din anul 2019, precizează MADR.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus