Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Corteva Agriscience™ anunță o nouă structură de conducere

corteva-1
Corteva Agriscience™, divizia de agricultură a DowDuPont (NYSE: DWDP), a anunțat o serie de schimbări în structura de conducere gândită pentru optimizarea capacității companiei de a oferi creștere și valoare acționarilor, clienților și angajaților din postura de companie 100% agricolă și independentă.

Aceste schimbări vin după numirea lui James C. Collins Jr. în poziția de Chief Executive Officer (CEO) al Corteva Agriscience, începând cu momentul în care aceasta se va separa de compania DowDuPont, eveniment care se așteaptă să aibă loc până pe data de 1 iunie 2019. James C. Collins a fost anterior Chief Operating Officer (COO) al diviziei de agricultură a DowDuPont. Anunțul privind această numire a fost făcut ieri de DowDuPont.

După ce a făcut progrese substanțiale în integrarea activităților DuPont Pioneer, DuPont Protecția Plantelor și Dow AgroSciences, noua structură de conducere va trebui să accelereze procesul ce duce la această separare. Aceasta presupune o mai bună pregătire a Corteva pentru a funcționa într-un mod unitar, ca o companie independentă, capabilă să maximizeze valoarea portofoliului său echilibrat prin crearea unei structuri eficiente care să integreze mai bine platformele de afaceri și cele comerciale din cadrul diviziilor de semințe, protecția plantelor și cea de soluții digitale.

„Am ridicat de-a lungul ultimului an o fundație solidă pentru a face din Corteva un lider global în domeniul agricol, echipat în mod ideal pentru creștere, clienții fiind în centrul tuturor activităților noastre”, declară Collins. „Acum desemnăm cei mai buni oameni în poziții menite să accelereze avântul construit de noi ca divizie pentru a putea profita de oportunitățile dinamice pe care le avem în a ne servi clienții ca o companie multi-brand, cu activități pe mai multe segmente care oferă siguranța unor creșteri în viitor”.

În noua structură, echipa de conducere care va raporta către Jim Collins este formată din: Rajan Gajaria, fost vice-președinte al diviziei de Protecția Plantelor din cadrul afacerii agricole a DowDuPont, va deveni Vice-Președinte executiv al platformei de business a Corteva Agriscience; Tim Glenn, fost vice-președinte al diviziei de Semințe din business-ul agricol al DowDuPont va deveni vice-președinte Chief Commercial Officer (CCO); Greg Friedman, fostul șef financiar al diviziei agricole și vice-președinte în relația cu investitorii pentru DowDuPont va deveni vice-președinte executiv Corteva și Chief Financial Officer (CFO) și Cornel Fuerer, actualul șef al departamentului legal din cadrul diviziei agricole care va deveni senior vice-președinte și consilier general.

Biografiile celor din echipa de conducere a Corteva Agriscience pot fi vizualizate accesând: www.corteva.com.

Despre Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont
Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont (NYSE: DWDP), urmează să devină companie independentă, listată la bursă, așa cum s-a anunțat anterior, proces care va fi finalizat în luna iunie 2019. Diviza combină capacitățile DuPont Pioneer, DuPont Protecția Plantelor și Dow AgroSciences. Corteva Agriscience™ oferă fermierilor din lume cel mai complet portofoliu din industrie — incluzând unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură: Pioneer®, Encirca®, nou lansatul Brevant™ Semințe, precum și alte produse premiate de protecția culturilor – și aduce constant noi produse în piață prin intermediul unei echipe de cercetare puternice în domeniul chimic și tehnologic. Mai multe informații găsiți pe www.corteva.com.


Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus