Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

BASF invită liceenii să se înscrie în programul de experimente științifice Chemgeneration

Chemgeneration1
Începând din luna martie, BASF lansează în trei orașe din România – București, Cluj-Napoca și Iași – programul științific BASF Chemgeneration, destinat elevilor de liceu. Programul se va desfășura în perioada 2018-2019 și va fi gratuit pentru toți liceenii din țară.

  • Programul este gratuit și se va desfășura în perioada 2018-2019, în București, Iași și Cluj-Napoca
  • Programul este organizat în parteneriat cu facultățile de chimie din cadrul universităților Politehnica, Babeș-Bolyai, Alexandru I. Cuza
  • Atelierele BASF Chemgeneration sunt organizate în 11 țări din Europa Centrală și de Sud
  • În București, Chemgeneration va avea loc în laboratorul P211 din cadrul Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor (Universitatea Politehnica), renovat recent cu sprijinul BASF

Scopul programului este de a educa elevii, într-un mod practic, cu privire la importanța chimiei și a științelor naturale pentru construirea unui viitor durabil. Elevii sunt invitați să participe la o serie de ateliere de chimie, cu durata totală de 90 de minute, în cadrul cărora asistă la prezentări interactive, învață normele de conduită în laborator și efectuează experimente în perechi, asistați de moderatori special instruiți. Atelierele sunt destinate tuturor liceenilor, și nu doar celor cu rezultate de excepție sau pasionați de chimie.

“Am creat acest program pentru ca elevii să înțeleagă cum funcționează chimia dincolo de manuale și de săli de clasă, să participe la experimente interactive și să afle cum, prin intermediul științei, fiecare dintre noi poate contribui cu soluții atât la micile probleme cotidiene, cât și la unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea contemporană”, spune Luminița Teodorescu, Managing Director, BASF România.

BASF Chemgeneration este un proiect amplu, care se organizează în 11 țări din Europa Centrală și de Sud, împreună cu unele dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume. În România, BASF realizează acest program în parteneriat cu Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor (Universitatea Politehnica din București), Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), Facultatea de Chimie (Universitatea Alexandru I. Cuza din Iași).

“Tema acestei prime ediții este economia circulară, mai exact, reutilizarea unui obiect prin reciclare”, explică Luminița Teodorescu. “Elevii vor crea un sistem real de filtrare a apei, vor fabrica hârtie de scris prin reciclarea ziarelor vechi, vor extrage metal prin electroliză și vor demonstra că există materiale plastice care pot fi degradate complet în mai puțin de 4 săptămâni. Practic, vor dovedi că este posibil să atingem obiectivul <>, fără să renunțăm la confortul de zi cu zi.”

Detaliile privind desfășurarea programului, în fiecare dintre cele trei orașe, sunt următoarele:

București: primul atelier va avea loc pe data de 9 martie, la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor (Universitatea Politehnica). Următoarele ateliere se vor desfășura săptămânal în aceeași locație, în fiecare zi de vineri, la ora agreată cu profesorul coordonator din cadrul Facultății și vor fi organizate pentru grupuri de maxim 30 de elevi. Date de contact: teenslab@yahoo.com
Cluj-Napoca: primul atelier va avea loc pe data de 16 martie, la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică (Universitatea Babeș-Bolyai). Următoarele ateliere se vor desfășura săptămânal în aceeași locație, în fiecare zi de vineri, la ora agreată cu profesorul coordonator din cadrul Facultății  și vor fi organizate pentru grupuri de maxim 28 de elevi. Date de contact: chemgeneration@chem.ubbcluj.ro
Iași: primul atelier va avea loc pe data de 16 martie, la Facultatea de Chimie (Universitatea Alexandru I. Cuza). Următoarele ateliere se vor desfășura săptămânal în aceeași locație, în fiecare zi de vineri, la ora agreată cu profesorul coordonator din cadrul Facultății și vor fi organizate pentru grupuri de maxim 24 de elevi. Date de contact: iasichemgeneration@hotmail.com
Înscrierile la atelierele BASF Chemgeneration pot fi făcute exclusiv de către profesori, prin completarea formularului disponibil pe pagina web a proiectului, www.chemgeneration.com/?lang=ro, sau prin trimiterea unui email la adresele menționate mai sus.

Pentru informații generale privind programul BASF Chemgeneration, vă invităm să vizitați pagina www.chemgeneration.com, să vizionați clipul video care sintetizează experiența din laborator sau să ne contactați la adresa diana.neacsu@basf.com

Despre programul științific BASF Chemgeneration

BASF Chemgeneration este un program științific interactiv conceput cu scopul de a populariza știința, de a familiariza elevii de 14-18 ani cu partea distractivă a chimiei și de a-i ajuta să înțeleagă cum pot contribui științele naturii la construirea unui viitor durabil. Chemgeneration a pornit, în 2011, ca un portal web educațional, pentru a se transforma, în prezent, într-un program științific complex.

Prin acest program, elevii vor participa la experimente interactive, vor înțelege cum știința rezolvă problemele de zi cu zi și care este rolul chimiei în conservarea planetei. Elevii de liceu vor vedea cum funcționează chimia în afara sălii de clasă, ceea ce le va stimula creativitatea și talentul pentru știință. Toate liceele pot participa la program, indiferent dacă sunt cu profil uman, se concentrează pe științele naturii sau au profil tehnologic.

Programul științific Chemgeneration este derulat de compania chimică lider pe piață, BASF, în parteneriat cu cele mai prestigioase universități și instituții științifice din Europa Centrală.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Mai mult de 115.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci divizii: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de 64,5 de miliarde de euro în anul 2017. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com.

Înapoi la știri


blog comments powered by Disqus