Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Inspectorii veterinari controlează toate centrele de colectare a bovinelor autorizate pentru export în Turcia

vaci-4
Inspectorii sanitari veterinari controlează, începând de vineri, toate centrele de colectare a bovinelor autorizate pentru export în Turcia, măsura fiind decisă în urma unei adrese primite din partea autorităţii veterinare centrale din Turcia, în care erau semnalate neconformităţi la exporturile de ovine din România.

Totodată, medicii veterinari nu vor mai certifica transporturi de bovine destinate exportului în Turcia, cu excepţia celor care au fost notificate de către operatorii economici până la această dată (18.05.2018), precizează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) într-un comunicat.
"Scopul acestei acţiuni este acela de a identifica eventuale deficienţe şi de a asigura respectarea tuturor condiţiilor solicitate de partea turcă, pentru a evita apariţia unor astfel de situaţii şi în cazul exporturilor de bovine. În cazul în care vor fi identificate neconformităţi, unităţile respective vor fi delistate şi nu vor mai avea dreptul de a exporta bovine în Turcia", precizează reprezentanţii Autorităţii.
Potrivit sursei citate, exporturile de bovine vor fi reluate în cel mai scurt timp după finalizarea acţiunii de verificare.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus