Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Poveștile de succes ale doamnelor din agricultură, la Gala PRIA Women in Agriculture din 22 martie 2018

PRIA-Agriculture-1
PRIAevents organizează Conferinta PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA Women in Agriculture în data de 22 martie 2018, la hotel Radisson Blu Bucuresti, începând cu orele 14:00.

Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.
Conferința va fi însoțită și în acest an de gala PRIA - Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște și premia eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Vom avea lectori de renume, dar și momente inedite, menite să încununeze activitatea unor sectoare în agricultură.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.
Potențialul României în sectorul agricol este foarte mare și încă există loc de crestere. În continuare vom vedea probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere esențială a agriculturii românești, dar și anumite probleme cu care ne confruntăm.
Foarte important este să vedem cum putem beneficia de PAC după 2020, cum atragem mai multe fonduri europene, cum avem rezultate bune, constante și sustenabilitate, cum creștem agricultura României.
Participați la cel mai important eveniment agricol al primăverii, dezbateți cele mai importante teme pentru agricultura României alaturi de reprezentanți ai autorităților și presă.
Pentru că sectorul agricol este esențial și pentru că numărul femeilor care activează în agricultură este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe, în cadrul conferinței PRIA Agriculture vom premia și vom aplauda activitatea acestora pentru sectorul agricol. Vom afla, de asemenea, cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile și care sunt poveștile lor de succes.

Printre temele abordate se numara:

· Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020? PNDR și dezvoltarea agriculturii României Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene? Cum pot ajuta bancile, societățile de leasing și fondurile de garantare la creșterea absorbției fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiții destinate agriculturii?

· Activitatea agențiilor AFIR și APIA care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Ce măsuri se vor deschide în acest an? Ce sume sunt alocate fiecăreia?

· Cadastrul național. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciară?

· Legea risipei alimentare. Cum se va aplica ea în România? Ce spun autoritățile? Dar toate celelalte părți implicate?

· Cum funcționează lanțul dintre producători, procesatori și retaileri

· Importanța produselor romanești în strategia retailerilor. Ce trebuie să știe producătorii și procesatorii pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă?

· Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?

· Sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole

· Creșterea competitivității, diversificarea producției, creșterea calității produselor obținute și îmbunătățirea performanței generale a exploatațiilor agricole;

· Eficientizarea costurilor de producție prin promovarea prin folosirea eficientă a energiei

· Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură;

· Ajutoarele de stat in agricultură - cine poate beneficia de ele? Ce subvenții primesc fermierii români pentru Campania 2018?

· Arendarea terenurile agricole in vederea comasării;

· Norme privind plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune;

· Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvențiilor și infrastructura de irigații

Lectorii invitați sunt: Petre DAEA – Ministrul Agriculturii; Rovana PLUMB – Ministrul Fondurilor Europene; Valeriu TABĂRĂ – Președinte, ASAS; Doina SILISTRU – Președinte, Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, Senatul României; Laurenţiu BACIU – Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR); Mihaela POPA – Vicereședinte, CEC Bank; Adrian PINTEA – Director General, APIA; Irina FLOREA – director Executiv, Mere de Itesti; Maricica VRABIE – Director General, Hort Altoi Focsani; Diana DOBRE – Category Group Manager Legume Fructe, Mega Image; Olga TĂLMACIU – Inginer Horticultor; Maria PĂCUREANU – Cercetător Stiințific Principal, INCDA Fundulea; Iuliana IONEL – Secretar științific, Institutul de Economie Agrară al Academiei Române.

PRIA Agriculture reunește 250 participanți, dintre care: reprezentanţi ai Guvernului României; reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale; reprezentanți ai APIA și AFIR; reprezentanți ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă; membri Pro Agro , LAPAR, dar și ai altor asociații importante, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR; reprezentanți ai Camerelor de Comerț; reprezentanți ai producătorilor de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice; reprezentanți ai companiilor FMCG și ai distribuitorilor; reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing, fonduri de investiții, fonduri de garantare și contragarantare; consultanţi, companii cu servicii şi soluţii IT, precum și presa de specialitate.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Agriculture şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-women-in-agriculture-2018/
Sau contactaţi: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus