Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Germania: Fermierii se aşteaptă la scăderi importante ale recoltei din cauza secetei

seceta-1
Fermierii germani ar putea pierde aproximativ jumătate din recoltele lor - şi în unele cazuri întreaga recoltă - din cauza temperaturilor neobişnuit de ridicate şi a secetei înregistrate în mai, a avertizat Joachim Rukwied, şeful Asociaţiei fermierilor din Germania, transmite Reuters

Căldura uscată a provocat pagube recoltelor în statele de la Marea Baltică iar experţii susţin că în acest an recolta de grâu a Germaniei va scădea probabil cu 6,5%, la 22,89 milioane de tone, în urma testelor de secetă.
"Am avut cea mai călduroasă lună mai de când se înregistrează aceste date. În nord şi în est, recoltele se usucă pe câmp. Din această cauză, ne aşteptăm la pierderi de 50-60% din culturi în anumite regiuni şi în totalitate în alte zone", a afirmat Joachim Rukwied, într-un interviu acordat publicaţiei Bild am Sonntag.
Oficialul a cerut măsuri prin care fermierii să primească scutiri de taxe pentru a pune bani deoparte în cazul unor viitoare urgenţe. Astfel de rezerve ar putea fi impozitate ulterior, dacă nu sunt folosite pentru acoperirea pierderilor cauzate de compromiterea culturilor, a explicat Rukwied.
Acesta a adăugat că reintroducerea lupilor în Germania reprezintă o altă provocare cu care se confruntă fermierii şi a cerut ca aceştia să aibă permisiunea de a ucide aceste animale în caz de nevoie.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus