Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ghidul fermierului privind ecocondiţionalitatea - 2018, publicat pe site-ul APIA

fermieripecamp
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a publicat pe site-ul său "Ghidul fermierului privind ecocondiţionalitatea - 2018", un instrument de informare menit să sprijine fermierii în cunoaşterea şi respectarea normelor de ecocondiţionalitate.
"Recomandăm fermierilor citirea cu atenţie a acestui ghid pentru cunoaşterea normelor de ecocondiţionalitate pe care trebuie să le respecte, în funcţie de tipul de exploataţie pe care o deţin sau activitatea agricolă pe care o desfăşoară! Potrivit legislaţiei europene şi naţionale, orice fermier care solicită plăţi la APIA trebuie să respecte aceste norme pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferent de mărimea acestora (inclusiv pe cele nesolicitate la plată şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei)", precizează APIA, într-un comunicat remis vineri.
Instituţia atrage atenţia asupra faptului că nerespectarea de către fermieri - din neglijenţă, din neştiinţă sau în mod intenţionat - a normelor privind ecocondiţionalitatea conduce la aplicarea sancţiunilor administrative de reducere a plăţilor sau excluderea de la plată, pentru unul sau mai mulţi ani, după caz.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus