Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Preţul cafelei a atins cel mai scăzut nivel din ultimele 29 de luni

cafea-1
Cotaţiile futures la cafea au atins luni cel mai scăzut nivel din ultimele 29 de luni în condiţiile în care realul brazilian a continuat să se deprecieze în raport cu dolarul, ceea ce a crescut atractivitatea vânzărilor la export unde preţul este în dolari, transmite Bloomberg.

Potrivit analiştilor, producţia de cafea a Braziliei, cel mai mare producător şi exportator mondial, va atinge un nivel record în acest an. Scăderea preţurilor ar putea fi una benefică pentru companii precum Starbucks Corp., cel mai mare lanţ de cafenele din lume, şi Nestle SA, care produce mărcile Nescafe şi Nespresso.
Luni seara, cotaţia la cafea arabica cu livrare în luna septembrie a scăzut cu 3%, până la 1,1165 dolari livra (1 livra = 0,45359237 kilograme) la bursa ICE Futures U.S. din New York, cea mai mare scădere înregistrată după luna octombrie 2017. Anterior, în cursul şedinţei, cotaţia cafelei a coborât până la 1,1155 dolari livra, cea mai scăzută valoare înregistrată din ianuarie 2016.
De la finele lui 2016 şi până în prezent cotaţia cafelei a scăzut cu 19% în timp ce realul brazilian s-a depreciat cu 17%.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus